De Gendt vindt het niet moeilijk om in de beslissende ontsnapping te geraken

De Gendt vindt het niet moeilijk om in de beslissende ontsnapping te geraken

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt heeft de laatste dagen zijn aanvalskilometers ferm opgekrikt. Twee dagen na mekaar zat hij in de goede ontsnapping. Dat is dan ook niet zo moeilijk, oordeelt onze landgenoot. De fase waarin de Tour nu zit is daarin bepalend en ook de motivatie.

De Gendt verwacht dat in de vijftiende Touretappe vrijwel dezelfde namen naar voren zullen komen. Na de aankomst in Mende gisteren liet De Gendt zich tot volgende uitspraak verleiden: "De meesten die vandaag mee waren, zullen ook morgen mee zijn." Of dat dan zo makkelijk gaat? De Gendt vindt van wel. "Je moet moeite doen, maar diegenen die nog jus in de benen hebben, zijn mee. Als je de wil hebt om mee te zijn, ben je mee. Dat is zo in deze fase van de Tour."

In de eerste veertien etappes kwam de verhoopte ritzege er nog niet, maar De Gendt laat de moed niet zakken. "Ik voel me echt goed. Veel beter dan in de Alpen. Ik ben positiever dan de voorbije dagen. De derde week komt eraan en dat is normaal mijn week", klinkt de Lotto-renner zelfverzekerd bij HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties