Terwijl Mathieu van der Poel zich opmaakt voor NK zijn Belgen aan zet in het Heuvelland

Belgisch Kampioenschap mountanbike gaat door in het Heuvelland

Terwijl Mathieu van der Poel zich opmaakt voor NK zijn Belgen aan zet in het Heuvelland

Dit weekend staan in de Lage Landen de nationale kampioenschappen mountanbiken op het programma. Mathieu van der Poel hoopt in Nederland geschiedenis te schrijven. In België gaat Jens Schuermans er alles aan doen om zijn nationale titel nog een jaartje te verlengen.

In België geen deelnemer die zowel in het veld, op de weg als in het mountainbiken nationaal kampioen kan worden. Wel een schitterend kader op en rond de Rodeberg in Westouter èn een Belgisch Kampioen vol motivatie in de persoon van Jens Schuermans. "Ik besef de waarde van de driekleur en ga er alles aan doen om die te verdedigen", zegt de titelverdediger in De Zondag. Ik verwacht een spannende wedstrijd die pas in de laatste ronde beslist zal worden."

PARCOURS NIET TECHNISCH

Volgens Schuermans komen er dit jaar wel verschillende soorten coureurs in aanmerking voor de nationale titel. "Het parcours is niet uitzonderlijk technisch van aard, wat minder in het voordeel speelt van de echte mountainbikers. De crossers zullen zeker meespelen."

Eén van de veldrijders die aan de start staan, is Kevin Pauwels.In 2017 werd hij nog derde op het BK. "Hoewel het geen echt doel is, wil ik er toch sterk voor de dag komen. Ik trainde nog niet veel op de mountainbike, hoewel ik het wel graag doe. Een voorspelling doen, is moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5021 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties