Vluchters vieren feest in de Tour: voor de tweede dag op rij feest voor Astana

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Vluchters vieren feest in de Tour: voor de tweede dag op rij feest voor Astana
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Magnus Cort Nielsen (Astana) heeft de 15e rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. In een sprintje met drie klopte hij zijn medevluchters Jon Izagirre (Bahrain Merida) en Bauke Mollema (Trek-Segafredo).

Na een dik uur koersen gaf het peloton dan toch de goedkeuring aan een groep van 29 renners om er vandoor te gaan. Daarbij enkele mooie namen zoals Niki Terpstra, Peter Sagan, Ion Izagirre, Greg Van Avermaet, Michael Valgren en Bauke Mollema. 

De op de Pic de Nore (1e categorie) gingen Grellier en Bernard er vandoor, maar zij werden ingehaald door een ontketende Majka. De Pool kwam als eerste boven, maar de afdaling en het vlakke stuk solo afwerken bleek een 'mission impossible'. 

Juiste aanval

Ze bleven met 8 renners over en op 6 kilometer van de streep was de aanval van Mollema, Izagirre en Cort Nielsen de juiste. De reactie van Calmejane kwam veel te laat.

Izagirre probeerde de andere twee nog te verrassen met een late uitval, maar het werd een sprint. Magnus Cort Nielsen begon vol vertrouwen aan de kop en maakte het met enkele fietslengtes voorsprong af. In de sprint bij de achtervolgers was er nog een zware valpartij, veroorzaakt door Heinrich Haussler. Serge Pauwels was ook betrokken bij de val, maar het is nog onduidelijk hoe zwaar de schade is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties