Het is afzien voor Sagan bergop, kan groene trui volhouden of sneuvelt hij?

Het is afzien voor Sagan bergop, kan groene trui volhouden of sneuvelt hij?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met ritoverwinningen in La-Roche-sur-Yon, Quimper en Valence heeft Peter Sagan zijn Tour al veel kleur gegeven. Vooral een groene, want hij leidt royaal in het puntenklassement. Die triomfen lijken vandaag even een verre herrinering. Sagan flirt met de opgave in de bergen.

In de rit van woensdag kwam Sagan zwaar ten val in de afdaling. Donderdag had hij het al zichtbaar moeilijk. Zijn positie op de fiets was verre van ideaal en na afloop van de rit beklom hij met alle moeite het trapje om naar de podiumceremonie te gaan.

GEVECHT MET ZICHZELF

Wetende wat hij vandaag voor de wielen zou krijgen, moet Sagan al geweten hebben dat het een zware opdracht zou worden. Hij levert momenteel een gevecht met zichzelf in de Pyreneeën. Enkele ploegmaats bij Bora-Hansgrohe hopen hem toch nog op tijd aan de aankomst te brengen.

Op de eerste klim van de dag, toch maar een colletje van vierde categorie, bengelde Sagan al aan de staart. Wat volgt is veel zwaarder, maar Sagan blijft wel strijd leveren. Hij zit in een groepje dat momenteel wel al op meer dan twaalf minuten volgt van de koplopers.

Update: In de loop van de rit vond Sagan in het gezelschap van anderen toch een beter ritme en kon hij zich handhaven in de bus. De groenetruidrager kwam wel op meer dan een halfuur van de winnaar toe aan de aankomst, maar dat was wel nog binnen tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties