Kan Van Avermaet ook stunten op WK? "Toeslaan vanuit positie als outsider"

Kan Van Avermaet ook stunten op WK? "Toeslaan vanuit positie als outsider"
Foto: © photonews

Als men Greg Van Avermaet enige kansen op WK-winst toedicht, is dat voornamelijk omdat hij in 2016 in Rio Olympisch kampioen geworden is. In principe gaat het parcours in Innsbruck dit najaar zijn petje te boven. Zijn ploegleider maakt zich echter sterk dat een nieuwe stunt van Greg erin zit.

Ook Piva legt meteen de link met de Olympische Spelen. "Denk maar terug aan Rio 2016. Een echte klimkoers. Te hoog gegrepen voor Greg, heette het. Hij en Peter Sagan zijn de enige Vlaams-klassieke coureurs die ook op dat soort terrein uit de voeten kunnen", oordeelt Piva in HLN. " Als ze rijden, doen ze het om te winnen."

Het hangt dus voor een deel af van hoe graag ze het willen. Misschien is het voor Van Avermaet ook wel eens fijn om de status van underdog mee te krijgen. "Tuurlijk speelt motivatie een rol. Greg zal in Innsbruck niet als topfavoriet aan de start verschijnen. Hij kan toeslaan vanuit zijn positie als outsider."

LAATSTE WERELDTITEL PLOEGENTIJDRIT

Piva heeft zelf ook een droom voor het WK: samen met Van Avermaet in het ploegentijdrijden nog een laatste kunststukje opvoeren bij BMC. "We zouden Greg er heel graag bij hebben in de ploegentijdrit. Tot nader order de allerlaatste wereldtitelstrijd, waarin we nog één keer vol voor de zege willen gaan." Van Avermaet heeft al aangegeven dat hij dit ook wel ziet zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties