Na opgave door toeschouwer wacht Nibali bijzondere ingreep

Na opgave door toeschouwer wacht Nibali bijzondere ingreep

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Vincenzo Nibali is het niet de fraaiste Tour geweest. Dan gaat het niet alleen over de resultaten, maar vooral over het feit dat hij moest opgeven nadat hij op een toeschouwer botste. De Italiaan zou graag fit geraken voro de Vuelta en het WK. Dat blijkt geen sinecure te zijn.

Tourdirecteur Christian Prudhomme heeft zich al verontschuldigd voor het incident. Intussen overweegt Bahrein-Merida nog altijd om juridische stappen te nemen tegen de Tour. Nibali zal intussen in zijn thuisland een percutane vertebroplastie moeten ondergaan. Een ingreep die de pijn verlicht en de revalidatie bespoedigt.

"Een pertucane vertebroplastie verlicht de pijn en zorgt voor een sneller herstel. De techniek bestaat zo'n twintig jaar en gebeurt onder verdoving", licht neurochirurg Joris Bleyen toe in HLN. "Normaal wordt met behulp van een opblaasbare ballon een kleine holte in de wervel gecreëerd. Het is die holte die wordt opgevuld met cement."

SPECTACULAIR RESULTAAT

Indien de ingreep goed verloopt, is de kans groot dat Nibali ook aan de start komt van de koersen waarin hij dit jaar nog wil uitpakken. Volgens Bleyen kan hij dan immers meteen met de revalidatie beginnen. "Het resultaat is spectaculair. In veel gevallen is de pijn onmiddellijk verdwenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties