Quick-Step Floors selecteert topsprinters en mannen voor ontsnapping voor opmerkelijk initiatief

Quick-Step Floors selecteert topsprinters en mannen voor ontsnapping voor opmerkelijk initiatief
Foto: © photonews

Dit weekend gaat in het Verenigd Koninkrijk een wielerfestival door dat op touw gezet is door de burgemeester van Londen. Zo willen de Britten de Olympische Spelen van 2012 blijven eren. Op zondag gaat de profkoers bij de mannen door. Bij Quick-Step willen ze ook deze wedstrijd naar hun hand zetten.

Met Elia Viviani en Fabio Jakobsen maken twee hele snelle mannen in Engeland deel uit van The Wolfpack. Voor de sprint is Quick-Step dus uitermate goed gewapend. Toch is er ook gekozen voor renners die ook in de ontsnapping veel kans maken. Het parcours is immers behoorlijk heuvelachtig.

VIVIANI KANDIDAAT-WINNAAR

"Dit is de eerste afspraak in het tweede deel van het seizoen voor renners die uit een break komen. We zullen moeten zien hoe de vorm is en hoe de jongens gerecupereerd zijn van de hoogtestage. Het is geen gemakkelijk parcours met al die heuveltjes rond Londen", weet sportdirecteur Rik van Slycke. "Als Elia zich goed voelt, kan hij wel één van de kandidaten zijn."

In elk geval is het niet zo dat Quick-Step slechts één man op het voorplan kan brengen. "We gaan niet de kaart van slechts één renner trekken. We zullen zien hoe deze koers, die onvoorspelbaar is en ook ontsnappingen toelaat, verloopt." Naast Viviani en Jakobsen zijn ook Devenyns, Martinelli, Morkov, Sabatini en Sénéchal geselecteerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties