Tourlegende bespreekt potentieel van der Poel met Lampaert

Tourlegende bespreekt potentieel van der Poel met Lampaert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is voor iedereen indrukwekkend om te zien wat Mathieu van der Poel allemaal kan. Ook in het wielerpeloton lopen ze hoog op met de kwaliteiten van de Nederlander. Dat blijkt uit een gesprek dat Yves Lampaert had met Raymond Poulidor. Al is die laatste natuurlijk niet helemaal objectief.

Poulidor is immers de grootvader van van der Poel. "Mathieu is buitengewoon. Hij amuseert zich op de fiets, net zoals bij Sagan. Sommigen zeggen dat hij teveel koerst, maar dat is niet waar. Ik sprak met zijn vader en die zegt dat hij niet meer koerst dan anderen, zelfs minder. Alleen wint hij elke keer als hij koerst", zegt Poulidor trots bij Sporza.

Hier en daar vraagt men zich af of van der Poel straks ook in een grote ronde kan schitteren. "Iedereen vraagt mij wanneer hij de Tour gaat rijden en wanneer hij naar de weg gaat. Maar hij is al Nederlands kampioen op de weg geworden en was al wereldkampioen bij de junioren."

FORMIDABEL COMPLIMENT

De complimentjes voor de capaciteiten van de Nederlander blijven van overal komen. "Ik sprak de Belgische kampioen en die zei mij: 'Laat Mathieu maar voort in de modder ploeteren, want als hij overstapt naar de weg, verslaat hij ons allemaal." Dat is toch formidabel!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties