Tourlegende bespreekt potentieel van der Poel met Lampaert
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Poulidor lovend over Mathieu van der Poel

Tourlegende bespreekt potentieel van der Poel met Lampaert
Foto: © photonews

Het is voor iedereen indrukwekkend om te zien wat Mathieu van der Poel allemaal kan. Ook in het wielerpeloton lopen ze hoog op met de kwaliteiten van de Nederlander. Dat blijkt uit een gesprek dat Yves Lampaert had met Raymond Poulidor. Al is die laatste natuurlijk niet helemaal objectief.

Poulidor is immers de grootvader van van der Poel. "Mathieu is buitengewoon. Hij amuseert zich op de fiets, net zoals bij Sagan. Sommigen zeggen dat hij teveel koerst, maar dat is niet waar. Ik sprak met zijn vader en die zegt dat hij niet meer koerst dan anderen, zelfs minder. Alleen wint hij elke keer als hij koerst", zegt Poulidor trots bij Sporza.

Hier en daar vraagt men zich af of van der Poel straks ook in een grote ronde kan schitteren. "Iedereen vraagt mij wanneer hij de Tour gaat rijden en wanneer hij naar de weg gaat. Maar hij is al Nederlands kampioen op de weg geworden en was al wereldkampioen bij de junioren."

FORMIDABEL COMPLIMENT

De complimentjes voor de capaciteiten van de Nederlander blijven van overal komen. "Ik sprak de Belgische kampioen en die zei mij: 'Laat Mathieu maar voort in de modder ploeteren, want als hij overstapt naar de weg, verslaat hij ons allemaal." Dat is toch formidabel!"

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties