Dumoulin blijft Froome nipt voor in tijdrit, gele trui wel niet meer bedreigd

Dumoulin blijft Froome nipt voor in tijdrit, gele trui wel niet meer bedreigd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een zware tijdrit op en af over 31 kilometer was de laatste zware opgave die de klassementsmannen voor de wielen kregen. In een bloedstollend secondespel trok Tom Dumoulin aan het langste eind. Geraint Thomas wint zonder ongelukken wel de Ronde van Frankrijk.

Soren Kragh Andersen zette een kanontijd neer. Lang mocht de Deen wel niet in de hot seat zitten, want Kwiatkowski deed nog een secondje af van zijn tijd. De verwachting was dat vooral de klassementsmannen ook om de dagzege zouden strijden. Zakarin liet bij de eerste tussenpunt de beste tijd noteren. In de strijd om een podiumplek deed Roglic in het begin enkele seconden beter dan Froome, maar het zou al snel in het nadeel van de Sloveen kantelen.

Het ging uiteindelijk over veel meer dan een paar tellen. Froome was beduidend beter dan Roglic. Ook anderen reden aan een trager tempo dan de Brit. Froome verbeterde de tijd van Zakarin aan het tweede tussenpunt met 28 seconden. De sterkste man was evenwel opnieuw Geraint Thomas.  In zijn elegante stijl ging hij als een raket vooruit en was hij sneller onderweg dan zijn Dumoulin, Froome en Roglic.

WEER NIETS VOOR MOVISTAR

Zakarin kende nog een best groot verval. Hij kwam aan de finish niet aan de tijd van Kwiatkowski. Ook voor Movistar werd het opnieuw geen goede dag in deze Tour. Landa en Quintana kregen een nieuwe oplawaai. Dan zal Froome ondanks het uitblijven van een vijfde eindzege toch een beter gevoel overhouden aan de Ronde van Frankrijk. Hij deed aan de aankomst alvast 51 seconden beter dan zijn ploegmakker Kwiatkowski.

DUMOULIN MET DE BESTE SLOTFASE

Roglic was bij het ingaan van de laatste kilometer al voorbij de tijd van Froome en mocht zijn podiumplek dus vergeten. Kort hierna kwam Dumoulin binnen. De Nederlander was nog een secondje sneller dan de Giro-winnaar en mocht een knappe overwinnig bijschrijven. Thomas kwam zich in het laatste gedeelte nog enigszins tegen, maar zijn eindzege in de Tour kwam niet meer in gevaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties