Unieke kans gaf Geraint Thomas geen extra stress: "Heb er totaal niet aan gedacht"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Geraint Thomas viert Tourzege een dag voor rit naar Parijs

Unieke kans gaf Geraint Thomas geen extra stress: "Heb er totaal niet aan gedacht"
Foto: © photonews

Na jaren in de schaduw van Chris Froome te moeten rijden, was het dit jaar aan 'G' zelf. Eindelijk zijn moment in de schijnwerpers. Eigenlijk kende hij de hele Ronde van Frankrijk geen enkel zwak moment. Hoewel er nog wel naar Parijs gereden moet worden, kon Thomas vandaag al zijn Tourzege vieren.

Met een derde plaats in de tijdrit stelde Thomas de eindzege in de Ronde van Frankrijk veilig. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is zo overdonderend", was de Welshman zich bewust van het voor hem historische moment. "Ik heb er onderweg totaal niet aan gedacht, maar... ik heb de Tour gewonnen!"

Ook op weg naar Escelette had Thomas een goede dag. "Ik voelde me heel erg sterk en gaf het volle pond in de bochten. Sportdirecteur Portal zei me om het wat kalmer aan te doen en er gewoon voor te zorgen dat ik de Tour zou winnen. Dat heb ik gedaan."

EMOTIES

Dat gaat natuurlijk ook gepaard met emoties en de bijhorende tranen van geluk. "Ik dacht dat ik ze hier wel eens kon kloppen. Maar om het over drie weken te kunnen doen, dat is waanzinnig. De vorige keer dat ik moest huilen was op mijn huwelijk. Ik weet niet wat er hier allemaal gebeurd met mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties