De keuze van Wout Van Aert voor LottoNL-Jumbo: "Hij heeft al enkele rare beslissingen in zijn carrière genomen"

Redactie
| 22 reacties
De keuze van Wout Van Aert voor LottoNL-Jumbo: "Hij heeft al enkele rare beslissingen in zijn carrière genomen"
Foto: © photonews

Wout Van Aert zal vanaf 2020 de kleuren van het Nederlandse LottoNL-Jumbo verdedigen. In Vive le Vélo kwam het panel nog eens terug op de opmerkelijke keuze van de wereldkampioen veldrijden.

LottoNL-Jumbo heeft al een ploeg voor de sprints met Dylan Groenewegen, maar mikt met Primoz Roglic ook al op het klassement in een Grote Ronde. Dan komt ook Wout Van Aert daar nog eens bij in het voorjaar. "Daar gaan zich dan de eerste problemen voordoen. Ze gaan keuzes moeten maken", reageerde André Boonen, vader van Tom, al in Vive le Vélo

Focus op voorjaar

Van Aert had verschillende aanbiedingen op zak. Ook van Lotto Soudal. Daar had Jochim Aerts van fietsproducent Ridley Van Aert graag naartoe zien gaan. "Volgens mij had hij bij Lotto Soudal moeten tekenen. Wij leggen de focus op dat klassieke voorjaar, zowel het Vlaamse als het Waalse gebeuren", legt hij uit. 

Bovendien hebben wij ook kennis van de cross. Heel jammer dat hij niet voor ons gekozen heeft. Hopelijk heeft hij voor zichzelf de juiste keuze heeft gemaakt", zegt Aerts. "Het zal een moeilijke beslissing geweest zijn. Maar hij heeft al enkele rare beslissingen in zijn carrière genomen. We hadden tot de laatste minuut gehoopt dat hij voor ons zou kiezen, maar dat was helaas niet het geval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties