Klassementsrenner van Wanty-Groupe Gobert eindigt de Tour als 21e met ... gebroken rib: "Niet op zoek naar excuses"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Klassementsrenner van Wanty-Groupe Gobert eindigt de Tour als 21e met ... gebroken rib: "Niet op zoek naar excuses"

Dat wielrennen een sport voor doorzetters is, heeft de Fransman Guillaume Martin opnieuw bewezen. De klimmer van Wanty-Groupe Gobert rijdt al sinds de 9e etappe met een gebroken rib rond. Dat kwam nu pas aan het licht.

Martin eindigde in de tijdrit van gisteren als 76e en speelde zo nipt zijn plek in de top 20 van het klassement kwijt. Maar dat deed hij dus met een gebroken rib, die hij opliep in de rit naar Roubaix. "Ik ben niet op zoek naar excuses, maar mijn ribbreuk heeft zeker niet geholpen", vertelt Martin bij zijn team; "Dit was zeker niet de enige reden voor mijn minder gevoel tijdens deze Tour."

Geen top 15

"Ik begon deze Tour waarschijnlijk te vermoeid. Mijn eerste week verliep niet zoals gepland, omdat ik het slachtoffer was van het breuk in het peloton en bij een valpartij veel tijdsverlies opliep. Wat ik onthoud, is dat mijn doel om top 15 te halen niet is bereikt. Ik kan in die zin geen positieve balans van deze Tour opmaken. Maar ik ga ook niet mopperen, het was niet alleen maar negatief in deze Tour."

De jonge klimmer leerde in deze Tour heel wat bij. "Dit jaar bracht me weer nieuwe ervaringen. Ik ben pas 25 jaar oud, dit is mijn tweede Grote Ronde en twee dagen geleden was ik nog steeds in strijd voor de top 15. Ik mis mijn doel, maar het was niet onmogelijk om top 15 te rijden! Dus 20ste of 21ste, het verandert niet veel meer", besluit de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties