Sloveen valt net naast het podium in de Tour: "De eerste keer dat ik drie weken koers..."

Redactie
| 2 reacties
Sloveen valt net naast het podium in de Tour: "De eerste keer dat ik drie weken koers..."
Foto: © photonews

De laatste Pyreneeënrit was een prooi voor de Sloveen Primoz Roglic, maar in de tijdrit van zaterdag kon de renner van LottoNL-Jumbo zijn podiumplek niet vasthouden. "Ik heb er geen spijt van", aldus Roglic.

De voormalige schansspringer was zaterdagavond te gast bij Maarten Vangramberen aan de tafel van Vive le Vélo. Roglic, nochtans een tijdrijder, werd pas 8e op 1'12" van winnaar Tom Dumoulin. Zo moest hij alsnog zijn derde plek aan Chris Froome geven. "In volle strijd ga je altijd voor het beste. Maar ik heb alles gegeven", vertelde Roglic over zijn tijdrit. 

Nog aan het leren

"Het is eigenlijk wel geweldig als je dan bedenkt dat je vierde bent in de Tour. Het is de derde Grote Ronde van mijn leven. Het is de eerste keer dat ik drie weken koers. Dus dat is echt mooi. Ik voelde me niet zo slecht. Maar ik ben nog aan het leren. Misschien heb ik gisteren te veel energie verspild. Ik heb wel een rit gewonnen en daar heb ik zeker geen spijt van. Het was een heel mooie rit."

Roglic was voor deze Tour nog niet de meest bekende renner. Dat zal volgend jaar anders zijn.  "Dat klopt, maar laten we eerst deze Tour beëindigen. Daarna zijn er nog veel wedstrijden. In de winter maken we dan wel de planning voor volgend jaar", besluit Roglic. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties