"Voor de start zei De Gendt dat hij geen risico's ging nemen, maar dan vloog hij mij plots voorbij"

Redactie
| 0 reacties
"Voor de start zei De Gendt dat hij geen risico's ging nemen, maar dan vloog hij mij plots voorbij"
Foto: © photonews

Oliver Naesen ging in de tijdrit net voor Thomas De Gendt van start. Hoewel de Oost-Vlaming hem toevertrouwd had het rustig aan te doen, kwam De Gendt toch op en over Naesen.

AG2R-La Mondiale was met Romain Bardet als kopman naar de Tour gekomen. "We waren met Romain naar hier gekomen voor het podium", vertelde Naesen bij Sporza. "Een realistische ambitie, want het was hem al gelukt. Maar er waren er vier die toch een tikkeltje sterker waren. Het is jammer voor hem. Als je je best gedaan hebt, dan kijk je hem daar niet anders voor aan."

Tijdens zijn tijdrit werd Naesen nog gepasseerd door De Gendt. "Ik wist dat Thomas achter mij startte. Voor de start stonden we samen en zei hij me dat hij geen risico's zou nemen. 'Ik ook niet', vertelde ik hem, maar na 15 kilometer vliegt hij mij voorbij", lacht de ex-Belgische kampioen.

Sprint

Vandaag is er de slotrit naar Parijs. "Er zijn natuurlijk nog enkele sprinters, maar Sagan is al gehavend en Démare hangt tussen zijn kader", aldus Naesen. "Als er ruimte is, doe ik misschien wel mee, maar misschien is het beter om mee koers te maken in de afsluitende rondjes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties