Wuyts over 'hypertalent' Geraint Thomas: "Hij kan de Tour nog eens winnen, maar ..."

Redactie
| 0 reacties
Wuyts over 'hypertalent' Geraint Thomas: "Hij kan de Tour nog eens winnen, maar ..."
Foto: © photonews

Geraint Thomas is zondagavond - zonder ongelukken - zeker van winst in de Ronde van Frankrijk. Behoort een tweede eindzege in de toekomst tot de opties? Michel Wuyts laat er zich over uit.

"Of Geraint Thomas een one-hit wonder is? Mijn gevoel zegt dat hij de Tour nog eens kan winnen, maar dan wel in deze formatie", opent Wuyts bij Sporza. "Hij is einde contract bij Sky en er zal wel wat op hem afkomen, maar in deze ploeg kan het nog eens. Het is best mogelijk dat Sky Bernal nog wat jong acht en nog een jaartje met hem wacht."

Thomas plaatste zich de afgelopen jaren altijd in de rol van superknecht en luitenant. "Ik schat Thomas qua talent niet veel minder in dan Froome, alleen is hij gewillig en heeft hij zich altijd onderdanig opgesteld tegenover Bradley Wiggins - zijn grote voorbeeld - en later Chris Froome."

Wiggins 

Thomas wordt bovendien wel eens vergeleken met 'Wiggo'. "Het gaat om een hypertalent", is Wuyts vol lof. "Maar hij had ook een enorme workload en kon het ook aan. Dat is vaak het grote mistasten. Er zijn renners die denken: die weg ga ik ook volgen en ik zal die immense trainingsarbeid nabootsen. Maar dan stellen ze vast: ik kan het niet. Dat zesde uur zit er niet in, dat zevende uur zeker niet."

"Laten we ook niet vergeten dat de opbouw van zijn carrière in gradaties gegaan is en dat hij aan langetermijnplanning gedaan heeft", besluit Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties