Opmerkelijke, maar doordachte keuze voor het EK baanwielrennen in Glasgow: koppel De Ketele/De Pauw even gesplitst
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Opmerkelijke, maar doordachte keuze voor het EK baanwielrennen in Glasgow: koppel De Ketele/De Pauw even gesplitst
Foto: © photonews

Donderdag begint in Glasgow het EK baanwielrennen. Bij de mannen is er een verrassing in de ploegkoers. Zo is het niet Moreno De Pauw, maar wel Robbe Ghys die het nummer zal aanvatten samen met Kenny De Ketele. Het is een weloverwogen keuze, geeft topsportcoördinator Koen Beeckman aan.

“We hebben in het gesprek met de jongens aangegeven dat we meer gingen roteren”, aldus Beeckman. De reden daarvoor is dubbel. “Enerzijds houdt de concurrentie iedereen scherp, anderzijds is er ook nog de voorbereiding van de Olympische Spelen in Tokio.”

Robbe Ghys rijdt vaker het Omnium en indien de ploegenachtervolging zich niet kan plaatsen, moet de renner voor het Omnium uit het duo van de ploegkoers komen. Wanneer de ploegenachtervolging zich kan plaatsen, is er geen enkel probleem, dan kan iedereen mee.”

We selecteren op basis van prestaties en het programma

“We bekijken afhankelijk van de prestaties en het programma wie wanneer in de komende wedstrijden in de ploegkoers opgesteld wordt. In Glasgow komt de scratch immers in de buurt van het programma van de ploegkoers, en daaraan zou Moreno ook kunnen deelnemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties