Patrick Lefevere na de Tour: "Ik weiger onze succesformule om te gooien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Patrick Lefevere na de Tour: "Ik weiger onze succesformule om te gooien"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere mag een tevreden ploegmanager zijn na de Tour. Zijn ploeg pakte met dank aan Julian Alaphilippe de bolletjestrui en veroverde vier ritzeges. Toch mag het van Lefevere nog altijd iets meer zijn.

De Tour kon de vijfde Grote Ronde op rij zijn waarin Quick-Step Floors minstens vijf keer won. Zo ver kwam het dus niet. "We bleven 'steken' op vier", vertelt Lefevere in HLN. "Maar we veroverden wel de bolletjestrui. Daar kunnen we niet anders dan blij mee zijn, vind ik. Gaviria die valt in de finale van de tweede rit en niet aan spurten toe komt. Daar hadden we die vijfde zege kunnen pakken."

"Of anders in de ploegentijdrit, die we verliezen met zeven seconden nadat Bob Jungels het team 'opblaast'. Momenten waar we ons toch een beetje ongemakkelijk bij voelden." Al waren er dus ook enkele mindere momenten voor dé ploeg van het seizoen tot dusver. "Tim Declercq die een super-Tour rijdt in dienst, maar helaas ziek naar huis moest. De ravijnduik van Gilbert, uitgerekend op de dag dat Alaphilippe won."

"De vaststelling is dat meer dan de helft van de ploegen met lege handen naar huis moet"

En ook geen top 10 voor Lefevere zijn team. Bob Jungels werd 11e. "Maar ik weiger onze succesformule om te gooien en 100% te focussen op één klassementsrenner. De vaststelling is dat meer dan de helft van de ploegen met lege handen naar huis moet. Ook AG2R, bijvoorbeeld, dat alles op Bardet zette. Zesde, is hij... Neen, dan wil ik niet wisselen."

"Of we met Remco Evenepoel een potentiële Belgische klassementsrenner hebben binnengehaald? Ik hoop het... Dat is toekomstmuziek. We gaan nog niet te veel druk leggen op dat 'manneke'. Dat hij zichzelf maar rustig verder ontdekt", besluit Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties