Tom Boonen over de luxe van Team Sky: "Er zullen goede afspraken moeten worden gemaakt"

Redactie
| 0 reacties
Tom Boonen over de luxe van Team Sky: "Er zullen goede afspraken moeten worden gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geraint Thomas heeft zijn allereerste Tour-zege op zak. De man die enkele jaren geleden nog de E3 won, heeft zich dus met succes omgeschoold tot een ronderenner. Ook Tom Boonen liet zijn licht schijnen over de knappe prestatie van de Welshman van de afgelopen weken.

"Geraint Thomas heeft op een slimme manier de Tour naar zijn hand gezet", vertelt Boonen in HLN. "Heel efficiënt, hij heeft de eerste week goed overleefd. En van iedere situatie die zich aandiende heeft hij gretig gebruik gemaakt om stap voor stap zijn voorsprong uit te diepen. Hoe hij Froome in de verdediging heeft geduwd, dat was echt mooi om te zien. Dat heeft zelfs niet voor spanning in de ploeg gezorgd."

Froome was volgens Boonen minder de afgelopen drie weken. "Chris Froome was gewoon niet zo goed in deze Tour. Telkens als Froome het verschil moest goedmaken of moest aanvallen, was hij slecht of werd hij eraf gereden", aldus Boonen. "Dan moet je er ook geen tekening bij maken. Ik denk dat Froome er snel vrede mee had dat het hem dit keer niet zou lukken, en dat de Tourzege toch in de ploeg bleef."

Toekomst

Wat met het oog op volgend seizoen? "Het is nu onmogelijk te voorspellen wat de toekomst brengt. Blijft Thomas, of gaat hij naar een andere ploeg? Ik denk dat het interessantste voor hem is, om te blijven. Hij zit in een ploeg die voor hem gemaakt is. Ik denk dat hij daar heel goed in gedijt. Ik denk ook niet dat hij geïnteresseerd is in vertrekken."

"Het zal ervan afhangen hoe zijn sportieve ambities met de doelen van de ploeg en met die van Froome blijven sporen. Er zullen goede afspraken moeten worden gemaakt. Het kan zijn dat Chris zegt: ik wil die vijfde Ronde van Frankrijk proberen te winnen. En daarna afbouwen. Want hij is niet meer van de jongsten. Hetzelfde geldt voor Thomas. Het is een beetje moeilijk", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties