Tom Boonen over de Tour van Lotto Soudal: "De cijfers liegen er niet om"

Redactie
| 1 reacties
Tom Boonen over de Tour van Lotto Soudal: "De cijfers liegen er niet om"
Foto: © photonews

Voor Lotto Soudal werd het een Ronde van Frankrijk om snel te vergeten. De Belgische formatie boekte geen ritzege en eindigde de Tour uiteindelijk met amper drie renners. Tom Boonen analyseert.

"Het is een baal-Tour geworden voor Lotto", windt Boonen er geen doekjes om in zijn analyse in HLN. "Als het slecht begint, eindigt het helemaal slecht. Wat is er gebeurd? De cijfers liegen er niet om. Drie man over op het einde van de Tour, dat klinkt heel hard."

Natuurlijk hadden de manschappen van Marc Sergeant heel wat pech in deze Tour. "Tiesj Benoot was waarschijnlijk goed, hij heeft het niet kunnen bewijzen. Thomas De Gendt heeft er alles voor gedaan. Maar soms werkt het niet. Er was ziekte en tegenslag. Zo heeft iedereen wel een verhaal."

Geen ritzege Greipel

Ook Greipel kon zijn ploeg voor zijn opgave geen ritzege schenken. "Een vroege overwinning van André Greipel had de ploeg wellicht een andere schwung gegeven. Dan heb je toch het gevoel: wij samen, wij gaan ervoor."

"Helemaal anders dan wanneer het begint tegen te slaan. Het een brengt het andere mee. Die mannen zitten gedemotiveerd aan tafel. Het is meer gezaag dan iets anders. Als er gewonnen wordt, ziet alles er veel beter uit", besluit Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties