Na een jaar lang zwoegen: sprinter van Lotto-Soudal staat er weer

Na een jaar lang zwoegen: sprinter van Lotto-Soudal staat er weer

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soms moet je als wielrenner door een lange zware periode om nadien toch weer het hoogste schavotje van het podium op te mogen. Dat is ook het geval geweest voor Jens Debusschere. Zijn resultaten waren dit jaar nog niet wat ervan verwacht werd, maar vandaag pakte hij toch zijn eerste overwinning.

Er viel ook niets af te dingen op de ritzege van Debusschere, want hij moest nog van ver terugkomen. Er viel dan ook een pak stress van hem af. "Dit is heel belangrijk voor mij. Het is mijn eerste overwinning van het seizoen. Ik heb er lang op gewacht om eens te kunnen winnen", gaf Debusschere toe.

Nochtans leek hij ook in de Ronde van Wallonië een tijdje één van de pechvogels uit het peloton te zijn. "In een sprint eerder in deze koers ging mijn ketting eraf. Het is mooi dat ik vandaag dan wel kon winnen. Het is ook leuk voor de ploeg nadat we gisteren de gele trui verloren waren. Tijdens de massasprint zat ik eigenlijk een beetje vanachter. Ik heb dan toch mijn sprint kunnen lanceren en weerstand kunnen bieden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties