Tim Wellens wint Ronde van Wallonië met minder dan seconde voor op concurrent: "Dit is magnifiek"

Tim Wellens wint Ronde van Wallonië met minder dan seconde voor op concurrent: "Dit is magnifiek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor het tweede jaar op rij heeft Tim Wellens de Ronde van Wallonië gewonnen, maar het heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Met een achterstand van drie seconden op leider Hermans begon Wellens aan de slotetappe. Door bonificaties te pakken in een tussensprint, pakte Wellens alsnog de eindzege.

Wellens was zich aan de aankomst in Waremme er maar al te zeer bewust van dat het een razendspannende strijd was geweest. "Het is een opluchting, in elk geval. Ik wist niet zeker dat ik hierin zou slagen. Ik had het geluk dat ik kon aanvallen en die drie seconden kon pakken", wist de renner van Lotto-Soudal.

En dan nog had hij zijn schaapjes niet op het droge. Hermans sprintte in de massasprint nnaar de vierde plaats. Eén plek beter en de winst was voor hem geweest. "Ik heb niet naar de sprint gekeken", grapte Wellens. "Hermans wordt dan nog vierde. Het is magnifiek voor mij dat het gelukt is. De ploeg heeft al het werk gedaan. Jens Debusschere heeft onderweg ook nog dertig minuten voor mij gewerkt en dan wint hij nog eens de sprint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties