Alweer prijs voor van Aert & co in Denemarken! Deze keer wint andere Belgische veldrijder

Alweer prijs voor van Aert & co in Denemarken! Deze keer wint andere Belgische veldrijder
Foto: © photonews

Het vergaat de Belgen wel erg goed in de Ronde van Denemarken en zeker als ze voor Veranda's Willems-Crélan rijden. Wout van Aert staat ook na de derde etappe in de leiderstrui. Een dag na zijn triomf zag hij een ploegmaat de overwinning pakken. Tim Merlier sprintte het snelst in Vordingborg.

Vijf renners zaten in de vlucht van de dag: Planet (Novo Nordisk), Morch Kongstad (Riwal), Reinders (Roompot), Buts (Horom) en Wallin (Coloquick). De voorsprong van de vijf liep al snel op boven de vijf minuten. Met ruim tachtig kilometer nog voor de voeten zetten sommigen in het peloton zich toch al eens recht. Zo ging er toch al een minuutje van de voorsprong af.

Ruim twintig kilometer verderop was er een poging van Carpenter en Neilands om naar de leiders toe te rijden. Vooral eerstgenoemde was een gevaarlijke klant voor van Aert. Carpenter stond immers derde in het algemeen klassement. Panikeren hoefde echter niet, want het pak kwam steeds dichter naarmate de aankomst ook dichterbij kwam. Bij het ingaan van de laatste vier kilometer was alles weer bijeen.

VAN AERT EN MERLIER ATTENT

Terwijl Charles Planet zich al zeker wist van de prijs van de strijdlust, maakte iedereen zich op voor de massasprint. Van Aert zat net als Tim Merlier in de finale attent voorin. Dat was nog meer het geval aan de meet. In het midden van de baan knalde Merlier in de laatste meters de andere sprinters voorbij.

VERANDA'S WILLEMS OPNIEUW AAN HET FEEST

Merlier hield zo vlot de Italianen Minali en Guardini af en had de ritzege binnen. Veranda's Willems was dus opnieuw aan het feest. Zeker omdat van Aert nog altijd de leiderstrui in zijn bezit heeft. Met Milan Menten van Sport Vlaanderen-Baloise op plaats zes stond er nog een andere Belg in de top tien van de daguitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties