Opnieuw prijs voor Quick-Step Floors: Julian Alaphilippe wint in San Sebastian, Nederlander voor de vierde keer in vijf jaar op het podium

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Opnieuw prijs voor Quick-Step Floors: Julian Alaphilippe wint in San Sebastian, Nederlander voor de vierde keer in vijf jaar op het podium
Foto: © photonews

De Clasica San Sebastian is gewonnen door de Fransman Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors). De bolletjestrui van de Tour klopte zijn metgezel Bauke Mollema (Trek-Segafredo). Greg Van Avermaet werd knap vierde.

Een kleine week na de Tour stond er met de Clasica San Sebastian in het Spaanse Baskenland al een nieuwe mooie WorldTour-wedstrijd op het programma. Alle ogen waren gericht op Julian Alaphilippe. De nieuwe Franse 'chouchou' was in de Tour nog goed voor twee ritzeges en winst in het bollenklassement. En ook in San Sebastian verzilverde hij zijn topvorm. 

Vier Spanjaarden en twee Fransen, geen onbekende namen. Het zestal zorgde voor de vlucht van de dag, maar door de controle van Team Sky in het peloton werd het al snel duidelijk dat de aanvallers niet zouden zegevieren in het Baskenland. De favorieten moesten in de finale over winst beslissen.

Zware valpartij 

In die finale was er nog een domme maar wel erg zware valpartij. Hier kan u er meer over lezen. Mikel Landa en Egan Bernal waren de grootste slachtoffers en moesten de koers verlaten. 

Op de beslissende klim van de Murgil Tontora opende de Nederlander Antwan Tolhoek de debatten, maar na een snedige aanval van Alaphilippe kon enkel Bauke Mollema zijn wagonnetje aanhaken. Het duo ging er samen vandoor, voor Van Avermaet en enkele andere favorieten ging het te snel. 

Mollema vierde keer in vijf jaar op podium

Alaphilippe en Mollema reden een voorsprong van 20" bij elkaar. In de sprint rekende de Fransman eenvoudig af met de Nederlander, die al voor de vierde keer in vijf jaar op het podium eindigde, maar alleen in 2016 kon winnen. In de sprint voor de derde plek bleef de Fransman Anthony Roux onze landgenoot Greg Van Avermaet voor, die zo knap vierde werd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties