Veldrijders blijven verbazen op de weg: "Misschien wel mijn mooiste overwinning"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Veldrijders blijven verbazen op de weg: "Misschien wel mijn mooiste overwinning"
Foto: © photonews

En of de veldrijders aan een uitstekende wegcampagne bezig zijn. Ook Tim Merlier mocht gisteren aan het feest in de Ronde van Denemarken, waardoor hij zijn ploeg een twee op twee bezorgde na eerdere ritwinst van Wout Van Aert op donderdag.

Op een plat valse aankomst was Merlier de snelste in de Ronde van Denemarken. "Hier een rit winnen geeft voldoening, samen Zottegem mijn mooiste overwinning", vetelde hij bij zijn team. "Deze staat misschien zelfs nog iets hoger aangeschreven. Ik ben heel tevreden."

“Ik sprint eigenlijk liever op een vlakke aankomst, maar ik zal die mening moeten bijschaven, want ik haal tegenwoordig betere resultaten op vals plat. Dat hier andere goede sprinters rijden? Dat weet ik, maar ik weet ook dat ik rap ben. Mijn grootste fout is dat ik niet altijd in een goede positie geraak. Vandaag kon ik me goed voorin houden."

Puntentrui

Merlier heeft bovendien ook de puntentrui beet. "Voor de Ronde dacht ik er wel aan dat het plezant zou zijn om voor de puntentrui te gaan, zoals in de ronde van België, maar na gisteren dacht ik niet dat ik er nog kans op maakte. Morgen zal ik wellicht niet voluit gaan in de tijdrit, dus we zien wel of ik hem kan houden. Zondag is er nog een mooie etappe, maar eerst willen we de leiderstrui verdedigen", besluit de crosser. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties