Voor het derde jaar op rij een Belgische eindwinnaar? Onze favorieten voor de Ronde van Polen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Voor het derde jaar op rij een Belgische eindwinnaar? Onze favorieten voor de Ronde van Polen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een korte rit wordt vandaag de Ronde van Polen op gang getrapt. De laatste twee edities kregen we telkens een landgenoot als winnaar. Een derde jaar op rij? Dat wordt moeilijk.

De Ronde van Polen is de laatste seizoenen opgeklommen nog een prestigieuze WorldTour-wedstrijd met een aantal aantrekkelijke namen. Met thuisrijder Rafal Majka, Peter Sagan en Dan Martin staan er de afgelopen jaren ook enkele mooie eindwinnaars op de erelijst. Het is ook voor veel renners één van de laatste voorbereidingen met het oog op de Ronde van Spanje. Of mannen die de Tour niet reden, krijgen er een kans om hun blazoen op te poetsen.

De afgelopen twee jaar kregen we een Belgische winnaar in Polen. In 2016 pakte Tim Wellens één van zijn mooiste zeges ooit, een jaar geleden was het Dylan Teuns die een uitmuntende zomer verzilverde met eindwinst in de Poolse rittenkoers. 

Geen tijdrit in deze Ronde van Polen, wel drie vlakke en vier heuvelachtige of bergetappes. En heel wat favorieten voor de eindzege. Michal Kwiatkowski won vorig jaar nog in San Sebastian, maar liet de Spaanse WorldTour-klassieker schieten voor zijn thuisrace. In de Tour moest hij nog volledig in dienst rijden, in Polen kan hij dan weer zijn eigen kans gaan.

Thibaut Pinot, Fabio Aru en Simon Yates reden de Giro, niét de Tour. Voor het drietal was de slotweek er te veel aan in Italië. Yates verloor zijn roze trui na een inzinking van formaat, Pinot moest zijn podiumplek nog afstaan nadat hij zwaar ziek was geworden en Aru kende geen hoogconjunctuur in de Giro, waar hij ook moest opgeven. 

Verder is het zeker nog uitkijken naar George Bennett (LottoNL-Jumbo) en de jonge Richard Carapaz (Movistar) en Ben O'Connor (Dimension Data) , twee van de revelaties van de afgelopen Giro. En de Italianen Davide Formolo en Gianluca Brambilla mogen ook hopen op een mooie eindnotering in Polen. 

Bij de Belgen zijn de ogen opnieuw op Dylan Teuns gericht. De BMC-renner die volgend seizoen voor Bahrain Merida uitkomt, heeft er een minder Ardennenluik opzitten en aast bovendien op revanche na zijn niet-selectie voor de Tour. In Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland bewees hij wel de 'oude' Teuns te zijn. 

Onze favorieten voor de eindzege:

**** Michal Kwiatkowski 
*** Thibaut Pinot - Simon Yates
** George Bennett - Fabio Aru - Richard Carapaz
* Dylan Teuns - Ben O'Connor - Davide Formolo - Gianluca Brambilla

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties