Wout Van Aert moet alleen revelatie van de Ronde voor zich dulden in de tijdrit, maar blijft wel leider in Denemarken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Wout Van Aert moet alleen revelatie van de Ronde voor zich dulden in de tijdrit, maar blijft wel leider in Denemarken
Foto: © photonews

Wout Van Aert is tweede geworden in de tijdrit in de Ronde van Denemarken. De renner van Veranda's Willems-Crelan moest alleen het Deense supertalent Mads Pedersen voor zich dulden, maar behoudt wel zijn leiderstrui.

Het was tot dusver al een succesvolle Ronde van Denemarken voor Veranda's Willems-Crelan. Wout Van Aert won donderdag, zijn ploegmaat Tim Merlier deed dat huzarenstukje vrijdag over. Vandaag stond er een individuele tijdrit op het programma, waar Van Aert als leider en dus als laatste aan begon.

Maar al snel werd het duidelijk dat Van Aert het moeilijk zou krijgen tegen de amper 22-jarige Mads Pedersen, die dit jaar al verrassend tweede werd in de Ronde van Vlaanderen. Bij het eerste tussenpunt na ruim 6 kilometer moest Van Aert al 9" toegeven op de jonge Deen.

Toch nog tweede

Bij het tweede tussenpunt klokte de wereldkampioen veldrijden af op de derde tijd, maar in het slot kon hij toch nog de tweede plek veroveren met een tijd van 22'00". Winnaar Pedersen was de enige renner die onder de 22" dook. Van Aert blijft leider en mag zich al rijk rekenen, want de slotetappe van zondag is zo goed als vlak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties