Dochter van betreurde Frank Vandenbroucke voor grote vuurdoop: "Ze zeggen dat ik op papa lijk als ik op de fiets zit"

Redactie
| 24 reacties
Dochter van betreurde Frank Vandenbroucke voor grote vuurdoop: "Ze zeggen dat ik op papa lijk als ik op de fiets zit"
Foto: © photonews

Vandaag is een speciale dag voor Cameron Vandenbroucke, de 19-jarige dochter van de betreurde ex-renner Frank Vandenbroucke. In het dernycriterium van het West-Vlaamse Lombardsijde maakt ze haar grote debuut in het wielrennen.

Vroeger lag de focus bij Cameron Vandenbroucke op atletiek, nu treedt ze in de voetsporen van haar vader. "Ik rijd vandaag mijn eerste echte koers. Zenuwen heb ik niet echt, misschien komen die nog net voor de wedstrijd", zegt ze bij Sporza

Prof

"Ik ben nu wielrenster, omdat ik bij een ongeluk mijn voet gebroken heb. Ik deed  op dat moment nog aan atletiek, maar ik kon dus niet meer lopen. Daarom heb ik voor de fiets gekozen. Wielrennen gaat echt goed. Het is een mooie sport, ik train graag. Ik wil ooit prof worden, in een goeie ploeg terechtkomen en mooie koersen rijden, maar dat is toekomstmuziek. Ik studeer immers nog."

En natuurlijk zijn er ook gelijkenissen met haar vader, die een mooi palmares uitbouwde. "De mensen zeggen dat ik op mijn vader lijk als ik op de fiets zit. Onze posities komen overeen. Dat is leuk om te horen, want ik ben nog altijd zeer trots op mijn vader", besluit Vandenbroucke. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties