Marianne Vos en haar landgenotes laten zich in de luren leggen, Italiaanse pakt goud op het EK

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Marianne Vos en haar landgenotes laten zich in de luren leggen, Italiaanse pakt goud op het EK
Foto: © photonews

Nederland had heel wat favorieten voor het goud op het EK in Glasgow, maar het is de Italiaanse Marta Bastianelli die de wegrit op het EK heeft gewonnen. Marianne Vos moest genoegen nemen met zilver.

Titelverdedigster Marianne Vos was opnieuw één van de favorieten voor goud op het EK, al had Nederland nog enkele ijzers in het vuur. En dus maakten onze Noorderburen de koers hard, met onder meer een erg bedrijvige Chantal Blaak.

Maar het was wachten tot de finale voor vuurwerk. Anna van der Breggen trok vol door in de laatste 20 kilometer en kreeg met Longo Borghini, Biannic en Mackaj nog drie andere aanvallers mee. In het peloton behield Nederland de controle en het leek dat de vluchters ingerekend zouden worden. 

Toch nog een sprint

Van der Breggen liet het niet aan haar hart komen en trok opnieuw door. Deze keer was Longo Borghini de enige die haar wagonnetje kon aansluiten. Het Nederlands-Italiaanse duo leek op weg naar goud, maar het peloton walste toch nog over de twee vluchters. Wiebes werd door Nederland gebracht, maar zij kon het niet afmaken. Bastianelli sprintte naar goud, voor Marianne Vos en de Duitse Lisa Brennauer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties