Wout Van Aert verraste zichzelf: "Een perfecte dag!"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Wout Van Aert verraste zichzelf: "Een perfecte dag!"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is goed op weg om de Ronde van Denemarken te winnen. In de tijdrit van zaterdag werd de renner van Veranda's Willems-Crelan knap tweede, waardoor hij met een mooie bonus de slotrit tegemoet gaat.

"Ik ben blij verrast met dit prima resultaat in de tijdrit", liet de wereldkampioen veldrijden bij zijn ploeg optekenen. "Ik slaagde er ook in om de leiderstrui te behouden. Een perfecte dag! Ik voelde me goed vandaag."

Slotrit

Van Aert gaat met een bonus van 32" en 36" op respectievelijk Rasmus Quaade en Lasse Norman Hansen de slotrit tegemoet. In principe mag het dus niet meer foutlopen. "We moeten de leiderstrui verdedigen morgen (vandaag), maar ik heb nog niet gewonnen. De laatste etappe heeft een lastige finale met een korte, steile klim. Wel heb ik nu een ruimere voorsprong in de stand, dus dat is goed. Het zou echt cool zijn als ik hier kan winnen."

Al is de renner van Veranda's Willems-Crelan dus zeker op zijn hoede. "De wind kan misschien wel gevaarlijk zijn", laat Van Aert nog weten. "We gaan mijn klassement verdedigen, maar gelukkig heb ik een sterk team achter mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties