Complete leegloop bij BMC Racing Team: deze renners vertrekken al bij de ploeg van Greg Van Avermaet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Complete leegloop bij BMC Racing Team: deze renners vertrekken al bij de ploeg van Greg Van Avermaet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC gaat volgend jaar op in Continuum Sports, de opvolger van het Poolse CCC, al kon teammanager Jim Ochowicz pas heel laat de deal officieel maken. En dus kozen heel wat BMC-renners al eieren voor hun geld.

Bij BMC is er sprake van een ware leegloop. Omdat het zo lang duurde voor Jim Ochowicz de toekomst van de ploeg kon verzekeren, hebben heel wat renners het schip verlaten. Greg Van Avermaet blijft de Amerikaan wel trouw en neemt natuurlijk zijn maatje Michael 'Micky' Schär mee naar de opvolger van BMC. 

Wat met de Belgen?

Maar ook heel wat renners én landgenoten verlieten de ploeg al of staan op het punt om te vertrekken. Zo maakte Loïc Vliegen pas zijn transfer naar Wanty-Groupe Gobert bekend, al was er ook interesse van Lotto Soudal. Dylan Teuns kiest dan weer voor het ambitieuze project van Bahrain Merida in het Midden-Oosten. 

Over de toekomst van Nathan Van Hooydonck is nog niets beslist, terwijl ook Jürgen Roelandts op het punt staat om te vertrekken. De schoonbroer van Jens Debusschere heeft onder meer een lucratief aanbod van Team Movistar op zak. 

Ook Alberto Bettiol verlaat de ploeg voor een avontuur bij EF-Drapac, terwijl Danilo Wyss dan weer naar Dimension Data gaat. Tijdrijder Stefan Küng is volgend seizoen wellicht lid van Groupama-FDJ. En met Simon Gerrans stopt er natuurlijk ook al een renner. 

Ook kopmannen weg

Maar er staat nog heel wat te gebeuren bij BMC. Drie van de kopmannen voor het rondewerk - Rohan Dennis, Richie Porte en Tejay Van Garderen - gaan zo goed als zeker weg. Hardrijder Dennis staat dicht bij een transfer naar Bahrain Merida, Porte trekt dan weer zo goed als zeker naar Trek-Segafredo. De Amerikaan Van Garderen kan dan weer één van de kopmannen worden bij EF-Drapac. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties