Quick.Step-ploegleider kijkt al uit naar WK: "Alaphilippe zal als topfavoriet starten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Quick.Step-ploegleider kijkt al uit naar WK: "Alaphilippe zal als topfavoriet starten"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe verkeert in bloedvorm. Na twee zeges in de Tour én de bolletjestrui won de flamboyante Fransman nu ook de Clasica San Sebastian. Volgens zijn ploegleider is hij één van de favorieten voor het WK in Innsbruck.

Alaphilippe maakte de afgelopen weken indruk, ook op zijn ploegleider Geert Van Bondt. Al vond hij de zege geen verrassing. "Op korte, steile hellingen kent Alaphilippe momenteel zijn gelijke niet. Valverde is er wel nog - die blijft snel -, maar de Spanjaard wordt toch een dagje ouder", beseft Van Bondt in HLN. "Bovendien daalt Julian zonder enige vrees. Die kwaliteiten, in combinatie met de positieve houding van Mollema, hebben hem de overwinning opgeleverd."

Eind september is er het WK in Innsbruck. Daar is Alaphilippe één van de mannen om naar uit te kijken. "Julian zal als topfavoriet starten, net als enkele andere renners. Het parcours in Innsbruck moet hem heel goed liggen. Vorig jaar was hij er in Noorwegen al heel erg dicht bij en die omloop lag hem zelfs minder. De zuivere sprinters zullen het in Oostenrijk niet tot het einde uitzingen en dat biedt mogelijkheden."

"Zijn drie hoofddoelen waren de Waalse Pijl, de Tour en het WK" - Geert Van Bondt

"Natuurlijk zal hij een goede dag moeten hebben, maar Julian is wel iemand die kan pieken naar een bepaalde dag", zegt Van Bondt. De Fransman zal alvast de Vuelta niét rijden als voorbereiding op het WK. "We beslisten bij aanvang van het seizoen dat Julian niet op de klassieke manier zou toewerken naar het WK."

"Zijn drie hoofddoelen waren de Waalse Pijl, de Tour en het WK. Voorlopig heeft hij het telkens fantastisch gedaan en alles rijden kan gewoon niet. Nu moet Julian even zijn batterijen opladen om dan opnieuw te knallen in Oostenrijk", besluit de ploegleider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties