Belgische ex-wereldkampioen MTB over 'fenomeen' Mathieu van der Poel: "Ook met Schurter erbij was Mathieu topfavoriet"
Redactie
| 24 reacties

Filip Meirhaeghe ziet Mathieu van der Poel als topfavoriet voor EK mountainbike

Belgische ex-wereldkampioen MTB over 'fenomeen' Mathieu van der Poel: "Ook met Schurter erbij was Mathieu topfavoriet"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel gaat vandaag voor goud op het EK mountainbike in Glasgow. Volgens Filip Meirhaeghe is de Nederlander dé topfavoriet voor het hoogste eremetaal.

Wereldkampioen Nino Schurter is er alvast niet bij. "Ook mét Nino erbij had ik Mathieu altijd aangeduid als topfavoriet", vertelt Meirhaeghe in gesprek met HLN. "Dit parcours is helemaal zijn ding. Snel, niet supertechnisch. Een typisch 'olympische' omloop, zoals die er zes jaar geleden ook lag in Londen en er in 2020 vermoedelijk ook eentje zal worden aangelegd in Tokio. In dat geval mag hij nu al kandidaat worden genoemd voor goud."

"Mathieus grote troef is dat hij verschrikkelijk tekeer gaat op stroken waar hij zijn kracht kwijt kan: de vlakkere stukken en niet al te steile beklimmingen. Op de taaiere passages - en zo zijn er niet veel - beperkt hij de schade. En ook in afdalingen moet je echt voluit gaan om hem te lossen of hem tot foutjes te dwingen."

Fenomeen

Ook Meirhaeghe zelf is onder de indruk van de jonge Nederlander. "Zoals Mathieu loopt er maar eentje rond op deze wereld. Een fenomeen! Cadel Evans was dat ook, maar die schoolde zich pas om ná zijn mountainbikecarrière."

"Mathieu combineert en cumuleert. In alle disciplines scoort hij. Je kan je afvragen: stelt de tegenstand dan zó weinig voor? Maar dat is fout. Het heeft alles met Mathieu zelf te maken. Goed dat hij nog heel even niet definitief voor de weg kiest. Een zegen voor onze sport", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties