Dylan Teuns herhaalt ei zo na huzarenstukje van vorig jaar, enkel Pool van Sky te sterk

Dylan Teuns herhaalt ei zo na huzarenstukje van vorig jaar, enkel Pool van Sky te sterk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag werd in de Ronde van Polen de rit verreden waarin Dylan Teuns vorig jaar de basis legde voor zijn eindzege. De Belg had wel zin in een herhaling van zo'n scenario. Slechts één renner toonde zich nog een klein beetje sterker en dat was Michal Kwiatkowski.

De klimmetjes in de finale schudden de ontsnapping flink doorheen. Met 27 kilometer te gaan reed Tratnik, als laatste overgebleven uit de vroege vlucht, alleen voorop met vijftig seconden voorsprong op een nieuw groepje van vier renners. Konrad, Arcas, Preidler en Rovny waren de achtervolgers. De vier zouden de aansluiting vinden bij Tratnik.

Die zat duidelijk door zijn beste krachten heen. Tratnik werd uiteindelijk ingerekend en meteen achtergelaten aan het peloton. De vier overgebleven leiders hadden op zeventien kilometer van de streep nog wel 35 seconden over. In de kopgroep kon Arcas het tempo van zijn kompanen niet volgen. Konrad, Preidler en Rovny gingen dus met zijn drieën verder.

AANKOMST NET TE VER VOOR CARAPAZ

Op iets minder dan dertien kilometer van de finish hadden de mannen van Sky het laatste kloofje met de drie echter gedicht. Het was vervolgens vooral uitkijken naar de slotkilometer die weer bergop ging. De Marchi trachtte in dienst van Teuns de versnelling van Carapaz te beantwoorden. Dat lukte finaal niet. De Plus dichtte ook wel een groot stuk van de kloof en op tweehonderd meter van de meet was de man van Movistar eraan voor de moeite.

KWIATKOWSKI NOG VOORBIJ TEUNS

Teuns achtte het dan een goede moment om zijn move te plaatsen. Enkel Kwiatkowksi kon het wiel van de sterke Belg houden. In de slotmeters ging de Pool van Sky er vervolgens over. Kwiatkowski is ook de nieuwe leider met acht seconden voor op Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties