En daar is de volgende vertrekker bij BMC! Sep Vanmarcke krijgt bekende ploegmaat

En daar is de volgende vertrekker bij BMC! Sep Vanmarcke krijgt bekende ploegmaat
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De leegloop bij BMC is nu echt wel vol aan de gang. Zeker wie niet in het klassieke team rond Van Avermaet past, zoekt andere oorden op. Dat is ook het geval voor ronderenner Tejay van Garderen. De Amerikaan wordt bij EF Pro Cycling ploegmaat van Sep Vanmarcke.

In de eerste plaats is van Garderen een begenadigd tijdrijder. Dat toonde hij ook nog in de Ronde van Utah door de proloog te winnen en zo de leiderstrui te pakken. De tijden waarin hij met torenhoge ambities aan grote ronden begon, liggen dan wel achter hem. Dat betekent niet dat van Garderen al versleten is en dat wil hij nu ook gaan bewijzen in het team van Vanmarcke.

"Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van Amerika's team. Ik heb ups en downs gekend, maar heb zeker nog interesse om de grenzen van mijn capaciteiten te verkennen. Of het nu gaat om het helpen van een teamgenoot of om zelf resultaten neer te zetten. Of het nu in grote ronden is of in ritten van één week. Ik heb nog veel meer te bieden", maakt van Garderen zich sterk.

NOOD AAN NIEUWE OMGEVING

Hij is dan ook zeker dat het de juiste keuze is om van team te veranderen. "Ik denk dat het nodig was. Ik ga positief terugkijken op mijn jaren bij BMC. Maar op een gegeven moment heb je nood aan een nieuwe omgeving, aan nieuwe gezichten om je heen, aan nieuwe ideeën."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties