Geraint Thomas heeft perfecte plaats uitgekozen om Tourzege uitgebreid te vieren

Geraint Thomas heeft perfecte plaats uitgekozen om Tourzege uitgebreid te vieren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donderdag is het eindelijk zover. Dan gaat Geraint Thomas tijdens een groots opgezet evenement zijn eindzege in de Ronde van Frankrijk vieren. Duizenden mensen worden langs de kant van de straten verwacht. Het decor van dit alles is natuurlijk Thomas' geboortestad Cardiff.

Vergeet Ryan Giggs, vergeet Gareth Bale. Geraint Thomas is dè sportman bij uitstek in Wales. Hij is geboren en getogen in de hoofdstad Cardiff en daar zal hij ook in de bloemetjes worden gezet vanwege zijn eindoverwinning in de Tour. Er zijn al heel wat activiteiten voorzien.

TOESPRAAK AAN CARDIFF CASTLE

Eerst zal Thomas rond 16u30 de Eerste Minister ontmoeten. Vanaf 17u zal Thomas samen met jonge rennertjes van Welsh Cycling van St Mary Street naar Cardiff Castle rijden. Intussen zal er op een podium buiten het kasteel een presentatie over dit alles plaatsvinden. Bij zijn aankomst daar, in principe rond 17u30, zal ook Thomas zelf het podium betreden om het publiek toe te spreken.

Op de site van de organisatie blikt Thomas vooruit. "Ik ben overdonderd door de steun die ik sinds de Ronde van Frankrijk van iedereen gekregen heb, vooral van het Welshe publiek. Ik kan niet wachten om donderdag in Cardiff weer thuis te komen. Het is ongelooflijke eer en ik ben iedereen dankbaar om dit event op poten te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties