Italiaan die zich vorig jaar toonde in Sanremo is het snelst in Ronde van Burgos

Italiaan die zich vorig jaar toonde in Sanremo is het snelst in Ronde van Burgos
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de Ronde van Polen al vier etappes ver is, zijn de renners in de Ronde van Burgos er vandaag ook al aan begonnen. Ze kregen meteen een licht geaccidenteerde finish voor de wielen. Het was de Italiaan Gavazzi die er het beste mee om ging en de handen in de lucht mocht steken.

De Ronde van Burgos begon met een rit, u kan het wel raden, in en rondom Burgos. Het klimmetje van derde categorie in de finale gaf een kans aan de renners die een sprint bergop wel aankunnen. Op zeventien kilometer van de aankomst hadden vluchters Lunke, Garcia, Torres, Sevilla, De Rossi en Nauleau nog een kleine minuut voor op het peloton. 

Vijf kilometer later werd de vlucht van de dag tot de orde geroepen en ging in het in groep richting het slotklimmetje. Vooral de teams van Sky en Astana posteerden zich op de voorposten. De zege ging echter naar Franceso Gavazzi, een Italiaan van Androni. Hij bleef Bilbao en Aranbur voor. Gavazzi won dit jaar al de Memorial Marco Pantani en werd vorig jaar vijftiende in Milaan-Sanremo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties