Ondanks aanwezigheid van Valverde en Quintana dingt nieuwe prins naar de troon bij Movistar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Marc Soler is de 'coming man' bij Movistar

Ondanks aanwezigheid van Valverde en Quintana dingt nieuwe prins naar de troon bij Movistar
Foto: © photonews

Neen, we hebben het niet over Mikel Landa. Die maakte immers ook deel uit van het mislukte triumviraat uit de Tour. Dat ging Sky wel even naar de kroon steken, maar daar kwam niets van in huis. Daarom kijken ze bij Movistar steeds meer richting Marc Soler als hun grote rondehoop.

Alejandro Valverde heeft het voordeel dat hij heus niet alleen in grote ronden kan presteren. Wellicht zal Valverde tot het einde van zijn carrière wel in tal van wedstrijden kans maken op winst. Dan zitten Quintana en Landa met een groter probleem. Quintana is een schim van de renner die zich met veel bravoure meldde aan de top van het wielerfirmament. Landa lijkt toch net iets tekort te komen voor het podium of eindwinst.

Zeker, in de voorbije Ronde van Frankrijk bleven ze ook niet van pech bespaard. Toch lijken ze bij Movistar steeds meer begrepen te hebben dat ze - zeker in het geval van Quintana - beter naar iemand anders uitkijken uit te spelen in grote ronden.

CONTRACTVERLENGING GEEN TOEVAL

In dat opzicht is de contractverlenging van Marc Soler van een paar dagen geleden veel meer dan zomaar een verlengde verbintenis. Het is ook een teken van vertrouwen en voor een stukje een overdracht van macht. Soler maakte in 2017 veel progressie en won dit jaar Parijs-Nice dankzij een aanval van ver op de slotdag. In de Tour maakte hij tijdens verschillende ritten een goede indruk terwijl hij zijn drie kopmannen bijstond.

NOG GEEN ONMIDDELLIJK KOPMANSCHAP

Wat een onmiddellijk kopmanschap van Soler nog tegen gaat, is zijn relatief gebrek aan ervaring. Vorig jaar maakte hij pas zijn debuut in een grote ronde in de Vuelta en hij heeft nog maar pas zijn eerste Tour achter de rug. Om hem snel als enige kopman uit te spelen, is het wellicht nog te vroeg.

Toch moet Movistar een oplossing vinden en staat het buiten kijf dat Soler de 'coming man' is. Hij beschikt zowel de klimmerstalent als de tijdrijderscapaciteiten die nodig zijn om een gooi te doen naar de zege in Giro, Tour of Vuelta. Bovendien heeft de aanvalslustige renner al in verschillende koersen bewezen dat hij niet te verlegen is om al vroeg de knuppel in het hoenderhok te gooien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties