Wanty-Groupe Gobert strikt Belg van BMC

Wanty-Groupe Gobert strikt Belg van BMC
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er steeds meer naar uit dat Greg Van Avermaet als enige overblijvende landgenoot van het huidige BMC volgend jaar op de loonlijst van CCC zal staan. Een andere Belg kiest er immers voor om terug bij een ploeg uit eigen land te gaan rijden. Wanty verwelkomt Loïc Vliegen met open armen.

Vliegen rijdt al drie en een half jaar voor BMC. Bij Wanty-Groupe Gobert tekent hij een contract voor twee jaar. Een negende plaats in de Amstel Gold Race van 2016 is tot dusver het beste resultaat van de Luikenaar in één van de grote klassiekers. Dit jaar is zijn beste uitslag een vijfde plek in de Ronde van Dubai.

De belangstelling voor Vliegen was groot. "Ik had bij BMC kunnen blijven en heb ook aanbiedingen van andere WorldTour-teams ontvangen. Maar ik constateer dat Wanty-Groupe Gobert constant groeit en de vele positieve feedback heeft me overtuigd. Dit project groeit elk jaar en was een geweldige kans", legt Vliegen zijn keuze uit.

VRIJHEID IN KLASSIEKERS

Bij Wanty zal wel één en ander van hem verwacht worden. "Ik heb een rol te vervullen. Ik heb veel ervaring opgedaan bij BMC. Ik heb veel geleerd, het is tijd om er nu gebruik van te maken. Dit is echt iets waar ik naar op zoek was: vrijheid krijgen in de klasssiekers, vooral in de Vlaamse. Ik denk ook aan de Tour, omdat ik de Giro en de Vuelta al heb gereden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties