Groot contrast in de start van de Belgen

Groot contrast in de start van de Belgen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tijdritspecialisten zijn volop bezig aan de EK-tijdrit in Glasgow. In België kijken we natuurlijk uit naar de prestaties van Yves Lampaert en Victor Campenaerts. Vooral die laatste had van deze tijdrit een groot doel gemaakt. Beide renners verschillen wel enorm in de gekozen strategie.

Yves Lampaert ging er meteen als een raket vandoor. Onze landgenoot knalde dan ook naar de beste tijd aan het eerste tussenpunt. Een heel andere aanpak was er bij Victor Campenaerts. De huidig Europees kampioen tijdrijden wou zijn rit vooral goed indelen. Bij het doorkomen aan het eerste tussenpunt had Campenaerts pas de tiende tijd.

Lampaert ging door op zijn elan en zorgde aan de finish voor een nieuwe besttijd. Campenaerts was wel bezig om in de loop van de tijdrit de kloof te dichten. Aan het tweede tussenpunt kwam hij als derde door op negen seconden van 'Lampi'.

LAMPAERT GEKLOPT DOOR TEAMGENOOT

Benieuwd wat het aan de finish zal zijn in Glasgow en of één van deze twee Belgen ons landje een volgende medaille kan bezorgen. Lampaert zag zijn tijd aan de aankomst intussen wel met drie seconden verbeterd door zijn teamgenoot Maximillian Schachmann. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties