OFFICIEEL: Lotto-Soudal heeft veelbelovende sprinter beet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Caleb Ewan naar Lotto-Soudal

OFFICIEEL: Lotto-Soudal heeft veelbelovende sprinter beet
Foto: © photonews

Een transfer die al maanden in de pijplijn zit, is nu ook helemaal rond. Lotto-Soudal zal ook de volgende jaren volop blijven inzetten op massasprints. Het heeft immers de opvolger van André Greipel beet. Het plukt bij Mitchelton-Scott de Australiër Caleb Ewan weg.

Het was een publiek geheim dat Ewan naar Lotto ging trekken en de overstap is nu helemaal rond. De vinnige sprinter is elk jaar wel goed voor een aantal overwinningen en is ook nog maar 24. Dit jaar werd hij tweede in Milaan-Sanremo. In 2017 won hij ook al een etappe in de Ronde van Italië.

Ewan heeft bij Lotto een contract voor twee jaar getekend. "De beslissing om deze weg in te slaan met Lotto Soudal is logisch. De weg die Mitchelton Scott bewandelde paste niet bij mij, maar ik heb alleen maar respect voor deze organisatie", zegt hij over zijn transfer.

MIKKEN OP KLASSIEKERS

Bij Loto zal hij zich verschillende doelen stellen. "Ik ben een veelzijdige sprinter. Sprints die licht bergop lopen, liggen me goed. We zullen mikken op klassiekers als Milaan-Sanremo. Dit is een meerjarenplan dat bestaat uit het werken van een sterke sprinttrein, een team vormen met de andere renners en geregeld samen rijden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties