UCI hakt knoop door en bepaalt straf in zaak-Moscon

Gianni Moscon van Team Sky vijf weken geschorst

UCI hakt knoop door en bepaalt straf in zaak-Moscon
Foto: © photonews

Een slag van Sky-renner Gianni Moscon richting Elie Gesbert van Fortuneo was één van de meest negatieve incidenten tijdens de Ronde van Frankrijk. Moscon werd logischerwijs meteen uit de Tour gezet, maar moest zijn verdere straf nog afwachten. Die is nu gekend: Moscon wordt vijf weken geschorst.

Een dikke twee weken na het incident heeft de UCI zich over de strafmaat van de Italiaan uitgesproken. Iets meer dan een maand zal hij dus aan de kant moeten blijven. De renner van Sky heeft ook besloten om zijn straf te aanvaarden.

GEEN CONTACT

Dat zegt hij op de website van zijn ploeg. "Ik accepteer de straf die de UCI me heeft gegeven. Het was nooit mijn intentie om Gesbert te raken. De beelden bewijzen ook dat er geen contact was, maar ik betreur mijn acties en heb me al verontschuldigd bij Elie Gesbert en Team Fortuneo Samsic voor het incident", aldus Moscon.

Dave Brailsford is alleszins niet van plan om zijn renner op te geven. "We zijn er zeker van dat Gianni spijt heeft en hiervan geleerd heeft. Gianni is nog een relatief jonge renner die aan de start van zijn carrière staat. We zullen hem blijven de hulp en steun bieden die hij nodig heeft om te leren en om zich te ontwikkelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5093 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties