Victor Campenaerts maakt grote droom waar in Glasgow!

Victor Campenaerts maakt grote droom waar in Glasgow!
Foto: © photonews

Zijn tijdritten in de Giro waren dan misschien niet wat hij ervan verwacht had, maar Victor Campenaerts zat nog met een ander groot doel in zijn gedachten. Maandenlang was hij ermee bezig geweest en had hij zich sterk gemaakt dat het kon, zijn Europese titel verlengen. Hij is er vandaag in gelukt.

Campenaerts wist als geen ander wat belangrijk was in Glasgow: goed indelen. Niet voortvarend van start gaan om over de hele tijdrit een goed tempo te kunnen ontwikkelen met hopelijk een goed resultaat aan het einde. Zo geschiedde het ook.

GEEN PODIUM VOOR LAMPAERT

Toen Campenaerts aan het eerste tussenpunt passeerde, had hij daar pas de tiende tussentijd. Op dat moment leek Yves Lampaert het snelst onderweg. Er zouden hem echter nog enkele renners passeren. Lampaert viel na een dijk van een tijdrit jammer genoeg voor hem net naast het podium.

Intussen kwam Campenaerts met mondjesmaat steeds dichter en dichter. Aan het tweede tussenpunt had hij al de derde tijd te pakken. In een uitmuntend laatste gedeelte fietste hij de seconden dicht die hij nog moest goedmaken. Specialisten als van Emden en Kung kwamen net in zijn buurt. Castroviejo zette ook wel een sterke tijd neer, maar Campenaerts dook er nog net onder. Maximilian Schachmann werd derde op 27 seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties