Mathieu van der Poel na desillusie: "Ik kan de modder vooralsnog beter aan dan de rotsen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties

Mathieu van der Poel weet na ontgoocheling op EK dat mountainbiken nog steeds moeilijker is dan veldrijden

Mathieu van der Poel na desillusie: "Ik kan de modder vooralsnog beter aan dan de rotsen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is een fenomeen, maar op het EK mountainbike liep het mis voor de Nederlander. Een slechte dag, krampen en een opgave tot gevolg. De Nederlander was voor veel meer afgezakt naar Glasgow.

Van der Poel behoorde tot het rijtje topfavorieten voor goud. Zeker nu Nino Schurter paste voor het EK. "Het was echt een doeltje voor dit seizoen", vertelde van der Poel in gesprek met De Telegraaf. "Ik kwam hier voor minimaal een medaille. Wanneer je dan zo rijdt, is dat heel frustrerend. Dit is sport, neem ik aan."

Het mountainbiken blijft iets helemaal anders dan het crossen. "Dit is veel moeilijker dan veldrijden. Daar ligt de snelheid veel hoger en wordt er veel minder geklommen. Het vraagt om een geheel andere techniek. In mountainbike is werkelijk geen meter vlak, er zijn geen tussenstukken. Het is klimmen of dalen, niet anders. Bergop moet ik nog verbeteren ten opzichte van de gearriveerde renners, die gaan voorlopig nog nét even te snel."

Wegrit

"Daar valt voor mij de winst te halen. Ik kan de modder vooralsnog beter aan dan de rotsen", aldus de Europese kampioen veldrijden. Maar niet getreurd. Zondag wacht er al een nieuwe kans voor de renner van Corendon-Circus. De organisatie spreekt van een 'erg technisch rondje'. "Op de weg zegt dat niet zo heel erg veel. Voor mij is het niet veel anders dan een criteriumrondje", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties