Serge Pauwels over zijn vertrek bij Dimension Data: "Greg had tijdens de Tour al enkele keren gepolst"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties

Serge Pauwels had niet de intentie om te vertrekken bij Dimension Data, maar moest deze kans grijpen

Serge Pauwels over zijn vertrek bij Dimension Data: "Greg had tijdens de Tour al enkele keren gepolst"

Na vier seizoenen in Zuid-Afrikaanse loondienst kiest Serge Pauwels voor een avontuur bij de nieuwe CCC-formatie, waar Greg Van Avermaet kopman wordt. "Ik was van plan om te blijven, maar dan kwam deze week dat voorstel", aldus de Dimension Data-renner.

"Ik ben tevreden", zegt Serge Pauwels in gesprek met Wielerkrant.be. "Het kwam een beetje onverwacht voor mij, maar het is wel een mooie kans. Ik heb vier mooie jaren gekend bij Dimension Data, waar ik telkens de Tour mocht rijden. In principe was ik van plan om te blijven, maar dan kwam afgelopen week dat voorstel. Mijn buikgevoel zat bij beide voorstellen goed, maar dit is een mooie kans die ik op het einde van mijn carrière moest grijpen."

Tour

Greg Van Avermaet, kopman van de nieuwe CCC-formatie, drong aan op de komst van Pauwels. "Greg had in de Tour al enkele keren gepolst of ik al had bijgetekend", lacht Pauwels. "En net op de laatste dag dat ik in de Tour zat - voor mijn valpartij - vroeg hij het mij nog eens. Daarna werd het rustiger, mede door die valpartij. Ik werk ook niet met een manager, want ik doe alles zelf. Maar ik had niet de intentie om weg te gaan."

Van Avermaet en Pauwels zijn goede vrienden. Generatiegenoten van bij de jeugd, maar de twee zijn ook voor eeuwig verbonden door de Spelen in Rio, waar de BMC-renner olympisch goud pakte. "Bij de jeugd koersten we samen, maar onze band bij de profs is doorheen de jaren gegroeid. En er waren natuurlijk de Spelen van 2016. Daar was Greg mijn kamergenoot."

"Elke keer als ik 's ochtends koffie drink, kijk ik nog steeds naar dat koffiemachine dat hij ons cadeau heeft gedaan"

"Het blijft een heel mooie herinnering voor ons twee. En elke keer als ik 's ochtends een koffie drink, kijk ik nog steeds naar dat koffiemachine dat hij ons cadeau heeft gedaan", lacht de Belgische klimmer. "Greg is iemand die altijd koerst. Voor mij is het een enorme eer om voor zo'n kampioen te rijden."

Al hebben beide renners natuurlijk andere programma's. "In het voorjaar zullen we een ander programma rijden. Maar net voor het voorjaar kunnen we samen koersen en misschien kunnen we samen de Amstel Gold Race betwisten, als hij die rijdt. Ook in Yorkshire kunnen we samen koersen. Daar stonden we dit jaar samen op het podium. En dan is er natuurlijk nog de Tour", besluit Pauwels.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad
03/03/2019 Kuurne-Brussel-Kuurne

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
23/02/2019 Leuven
24/02/2019 Sluitingsprijs
02/03/2019 Omloop het Nieuwsblad
03/03/2019 Kuurne-Brussel-Kuurne

Nieuwste reacties