Amerikaans talent van LottoNL houdt Belg af en heerst in Ronde van Utah

Amerikaans talent van LottoNL houdt Belg af en heerst in Ronde van Utah
Foto: © photonews

Het peloton in de Ronde van Utah heeft nog altijd de lastige slotetappe naar Park City voor de boeg en toch lijkt één renner de rittenkoers al met verve naar zijn hand te hebben gezet. LottoNL heeft met Sepp Kuss wellicht de toekomstige winnaar in huis. Kuss pakte alvast zijn tweede ritzege.

De rit over de Guardsmans Pass en de Snowbird had het potentieel om het klassement flink door elkaar te schudden. Vooraleer het aan de favorieten was, konden de vluchters zich tonen. Tien renners geraakten weg: Frankiny, Eg, Reijnen, Meyer, Clarke, Plaza, Santaromita, Shelden, Huffman en Jaramillo. Zij kregen een maximale voorsprong van vier minuten.

Tijdens de beklimming van de Snowbird was hun verhaaltje uit. Woods en Dombrowski probeerden op de klim ieder om beurt leider Kuss op de knieën te krijgen, maar de Amerikaan wilde van geen wijken weten. Zijn teamgenoot Powless, de nummer twee in de stand, had op dat moment al gelost.

HERMANS KOMT NIET BIJ KUSS

Op acht kilometer van de streep ging Kuss er alleen vandoor. Onze landgenoot Ben Hermans was de enige die nog probeerde de aansluiting te maken, maar hij geraakte er niet meer bij. Kuss soleerde naar winst en verstevigde zo zijn leidersplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties