Fabio Jakobsen verklapt wat het geheim is van zijn succes

Fabio Jakobsen verklapt wat het geheim is van zijn succes
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het gaat hard voor Fabio Jakobsen. Nu heeft hij ook al op WorldTour-niveau gewonnen. Hoe een wedstrijd te winnen, hoef je hem dus echt niet te leren. In de sprint van vandaag kon hij op het perfecte moment aangaan. Hij weet ook wat cruciaal is om in het algemeen vlot aan zeges te geraken.

"Mijn geheim? Veel plezier hebben in het fietsen. Ik heb ook een groep mensen die achter me staan. En ik heb een goede ploeg. Dan ga je vanzelf winnen", doet de Nederlander alsof het niets is. Het is wel zo dat hij ook goed gebracht werd. "Florian Sénéchal was mijn lead-out. Hij begon er perfect aan op 600m en zette mij af op 200m. Ik voelde Kittel wel komen, maar de streep lag er: gewonnen dus."

Voor Quick.Step is dit natuurlijk nog maar een begin in de BinckBank Tour. De ploeg heeft nog wel enkele andere doelen. "Ikzelf ga proberen om nog een rit te winnen. Met Zdenek Stybar en Niki Terpstra hebben we twee renners die de BinckBank Tour al eens gewonnen hebben. Met Yves Lampaert hebben we nog een derde renner die het goed kan doen in het algemeen klassement."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties