Naast Bernal heeft Colombia nog andere diamant om te koesteren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ivan Sosa heeft op jonge leeftijd al indruk gemaakt

Naast Bernal heeft Colombia nog andere diamant om te koesteren
Foto: © photonews

Ze baden een beetje in jonge klimtalenten, die Colombianen. Dan komt het er op aan om de echte klasbakken eruit te halen. Van Egan Bernal is de internationale wielerwereld al helelmaal overtuigd geraakt. Het zal niet lang duren eer dat ook het geval is bij Ivan Sosa.

De 20-jarige Sosa won onlangs de Ronde van Burgos. Niet enkel het resultaat, maar ook de manier waarop doet vermoeden dat het een blijvertje is. Gauw zullen we hem ook in grotere koersen zien schitteren. Daar zijn een aantal redenen voor.

ATTENTE INDRUK

Op jonge leeftijd laat hij alvast de indruk een zeer attente en geconcentreerde coureur te zijn. Zijn manier om succes te boeken, en dat is in zijn geval tot dusver ofwel een eindzege ofwel het jongerenklassement in korte rittenkoersen, is om steevast voorin te zitten eens de zwaardere etappes eraan komen. Uit nonchalance ver achteruit zakken, is niet zijn stijl.

Ook heeft hij schijnbaar weinig last van de druk. In Burgos begon hij met een achterstand van twee seconden op de leider aan de slotrit. Bovenaan het klassement waren er nog geen al te grote verschillen. Dat brengt twee zaken met zich mee: op alles moeten reageren, want elk gaatje kan nefast zijn. En twee: de wetenschap te moeten aanvallen en je concurrent te moeten lossen. Dat deed Sosa ook met een venijnige demarrage.

Zijn grootste tegenstander in die koers was overigens Miguel Angel Lopez Moreno. Dat was één van de smaakmakers uit de Ronde van Italië van dit jaar en ook winnaar van de witte trui in de Giro. Zo iemand kunnen aftroeven kan dus wel gezien worden als een serieuze waardemeter. Binnenkort kan het dus best zijn dat we niet Lopez Moreno, maar Sosa zien schitteren in één van de grote ronden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties