De nieuwe wonderboy van Quick-Step? "Hoe hij in de sprintjes onder meer Elia Viviani klopte, dat heb ik nog niet te dikwijls gezien"

Redactie
| 2 reacties
De nieuwe wonderboy van Quick-Step? "Hoe hij in de sprintjes onder meer Elia Viviani klopte, dat heb ik nog niet te dikwijls gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met winst in Nokere Koerse en de Scheldeprijs en een ritzege in de Tour des Fjords is het eerste profseizoen van Fabio Jakobsen nu al meer dan geslaagd. De jonge Nederlander deed er maandag nog een schepje bovenop. Tom Steels is onder de indruk.

In de openingsrit van de BinckBank Tour gaf Jakobsen toppers als Kittel en Ewan het nakijken. "Op ons trainingskamp in Spanje was me onmiddellijk opgevallen hoe explosief hij is", verklaart Tom Steels in HLN. "Hoe hij in de sprintjes onder meer Elia Viviani klopte, dat heb ik nog niet te dikwijls gezien. Ook de wattages die hij trapte, waren zonder meer goed voor zo een jonge kerel."

Eerstejaars

"Enig voorbehoud dat we toen maakten: geraakt hij in de profkoersen van enig niveau wel fris genoeg aan de finish", vroeg Steels zich af. Maar Jakobsen bewees wat hij waard is. "Dan heb je een heel goede renner aan boord, hé. Eentje die het in de toekomst kan maken. Maar niet vergeten dat hij nog maar een eerstejaarsprof is. Het zal nog één tot twee jaar duren vooraleer hij ook lastigere parcoursen aankan."

"En vooraleer hij meerdere dagen overleeft aan een hoog ritme. Met zijn sprintkwaliteiten is in elk geval alles dik in orde. Daarnaast is hij bestand tegen de druk. Hij wordt deze week als kopman uitgespeeld en toont hier met dat statuut perfect om te kunnen", besluit Steels. Vandaag wacht er alvast geen nieuwe kans om te winnen, want in Venray werken de renners een tijdrit van 12,7 kilometer af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties