Geen nieuwe triomf voor Europese kampioen: "Nochtans was mijn gevoel zelfs nog beter dan vorige week in Glasgow"

Redactie
| 1 reacties
Geen nieuwe triomf voor Europese kampioen: "Nochtans was mijn gevoel zelfs nog beter dan vorige week in Glasgow"
Foto: © photonews

Lotto Soudal droomde dinsdag van de leiderstrui in de BinckBank Tour, maar Victor Campenaerts kon het dan toch niet waarmaken. De Antwerpenaar had even de toptijd beet, maar zag een voortvarende Stefan Küng (BMC) ruimschoots onder zijn toptijd duiken.

Campenaerts moest het dus met een tweede plaats stellen. "Dit parcours was een droom voor elke tijdrijder", citeert Het Nieuwsblad de Lotto Soudal-renner. "Bijna geen bochten, supersnel asfalt. En mijn gevoel was zelfs nog beter dan vorige week in Glasgow. Maar ik wist ook wel dat dit parcours voor jongens als Küng nog beter zou zijn."

"Ik klop Küng op het EK met groot verschil, maar dat verschil heb ik vooral in de slotfase gemaakt. Hier moest ik niet wachten op het laatste deel, want de wind blies hard in het voordeel. Ik vertrok supersnel naar mijn gevoel maar Küng was gewoon beter. Als je met twaalf seconden wordt geklopt, dan kan je alleen maar vaststellen dat Küng vandaag gewoon onverslaanbaar was. Jammer!"

Niet in leiderstrui naar 'zijn' Antwerpen

Geen nieuwe triomf dus, zes dagen na zijn tweede Europese titel. "Een tijdrit in de WorldTour winnen was een doel. Dat gaat moeilijk worden. Ik hoop wel deze conditie te houden tot aan het wereldkampioenschap", aldus Campenaerts. "Jammer dat ik niet in de leiderstrui naar Antwerpen kan rijden. Dat was nochtans de bedoeling. Maar een Zwitser in Antwerpen, da’s ook leuk, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties