Nederlander van der Hoorn houdt twee Belgen af en verrast in BinckBank Tour

Taco van der Hoorn wint derde rit in BinckBank Tour

Nederlander van der Hoorn houdt twee Belgen af en verrast in BinckBank Tour
Foto: © photonews

Met de derde etappe van Aalter naar Antwerpen begonnen ze in de BinckBank Tour aan het Belgische luik. In wat een vlakke rit leek, mispakten de sprintersploegen zich serieus aan de vluchters. Enkele Belgen maakten kans op ritwinst, maar lieten zich de kaas van het brood eten door van der Hoorn.

Jesper Asselman, Sean De Bie, Matej Mohoric, Taco van der Hoorn en Maxime Vantomme zaten in de vlucht van de dag. Zij kregen een maximale voorsprong van vier minuten en veertig seconden. Langzaamaan begon die voorsprong dan wel te dalen, maar de leiders maakten indruk en hielden goed stand. Vooral Mohoric maakte erg lange beurten.

Bij het opdraaien van de twee lokale ronden in Antwerpen, met nog zo'n 25 kilometer af te leggen, reden de vijf nog altijd twee minuten en veertig seconden voor het peloton. Door de meeste punten te pakken in de tussensprints, verzekerde van der Hoorn zich al van de trui voor de strijdlust.

BEDRIJVIGE MOHORIC

In de technische finale knabbelde het peloton nog wat van zijn achterstand af, maar ook niet meer dan dat. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer schommelde het verschil nog altijd rond de twee minuten. Op vijf kilometer van de meet sloeg de bedrijvige Mohoric er voorin in om een kloofje te slaan. Voor Asselman was het einde verhaal, de andere drie konden wel nog aansluiten.

Mohoric probeerde het nog een paar keren, maar geraakte niet van zijn kompanen af. Toen van der Hoorn ging, reed Mohoric het niet dicht. Dat deden de anderen ook niet en de Nederlander was er definitief vandoor. Vantomme en De Bie werden nog tweede en derde. Mohoric is de nieuwe leider in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties